ULUSAL STAJ PROGRAMI 2024 YILI BAŞVURULARI

10.01.2024 / Gösterim Sayısı : 585 / Arşiv

BAŞVURU ŞARTLARI

2024 Yaz dönemi Yükseköğrenim (Üniversite) öğrencilerinin staj başvuruları başlamış olup son başvuru tarihi 10 Mart 2024 olarak belirlenmiştir. Başvurulara dair işlemler Kariyer Kapısı Sistemi üzerinden yürütülecek olup başvurular https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami adresi üzerinden alınmaktadır.

 

Stajla İlgili Uyulması Gereken Kurallar :

1 – Staja devam zorunludur ve staj tarihleri ile yaz okulu tarihleri çakışmamalıdır.

2 – Öğrencinin stajının daha verimli olması için öğrencinin okuduğu bölüm öncelikli olmak üzere staj amiri kurumun her biriminde öğrenciyi görevlendirebilir.

3 – Stajyer öğrencinin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi öğrencinin bağlı bulunduğu öğretim kurumu tarafından ödenecektir.

4 – Stajyer öğrenciler staj yaptıkları Birimlerinin çalışma koşulları ile disiplin ve iş emniyetine ilişkin kurallarına uymak; kullandığı her türlü mekan, alet, malzeme, makine, araç ve gereçleri özenle kullanmakla yükümlüdür. Bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden doğacak her türlü sorumluluk öğrenciye aittir.

5 – Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde staj yapanlar; 14/7/1965 tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer mevzuatta memurlar için öngörülen ödev ve yükümlülüklere uymak zorundadır. Aksi takdirde, öğrencinin stajyerliğine son verilerek, bu durum okuluna bildirilir. Ayrıca, o güne kadar yapmış olduğu çalışmalar staj olarak değerlendirilmez.

6 – Stajı herhangi bir nedenle (kabul edilmeyen, stajı tamamlayamayan vb.) sonra erdirilen kişilere “Stajyer Değerlendirme Formu” düzenlenmez.

7 –Staj için başvuru yapılması talebin kabul edildiği anlamına gelmez.

Staj yapması uygun görülen öğrenciler Kurumumuzun mesai ve çalışma sistemine uymakla yükümlüdür. Uymayanlar hakkında gerekli işlem başlatılabilecektir. Kurumun yetki ve görev alanı ile ilgili açıklanmasında mahsur görülen veya açıklandığında Kurumu idari ve mali olarak yükümlülük altına koyabilecek bilgi ve sır niteliğinde olan belgelerin yayınlanması, paylaşılması veya izinsiz saklanması yasaktır. Bahsi geçen hususları staj başvurusu yapan ve staja başlayacak olan öğrenciler kabul etmiş sayılır.

 

Bölge Müdürlüğümüzde staj yapmak isteyen öğrencilerin başvuru sırasında İstanbul ilini tercih ederek başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Tercih ettikleri il doğrultusunda kendisine staj teklifi yapılan öğrencilerin yapılan staj tekliflerini kabul etmelerinden sonra staj yapacakları ilin değiştirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

 

İletişim:

Devlet Su İşleri 14.Bölge Müdürlüğü

Küçükçamlıca Mah. Libadiye Cad. No:54 Üsküdar/İSTANBUL

Tel: 0216 325 63 20 / 1249 (Eğitim Şefliği)